Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Maalari suunnittelee



 Talomme vieressä humisee haapoja ja koivikko. Ihailen haapojen kaunista runkoa ja lehtiä ,jotka aukeavat keväällä punertavan sävyisinä, kesällä havisevat tumman vihreinä ja syksyllä komeilevat keltaisessa väriloistossa. Olen nähnyt todella vanhoja haapoja, joiden rungot ovat paksut ja kauniin sävyiset.

Nyt, kun on menossa ulkopintojen maalaus, ehtii tikapuilla seistessä mietiskellä pihan valloittamista- nythän sen on valloittanut vuohenputki. Etupihaan on jo laatat ostettu, mutta maan pinnan tasoa pitää vielä nostaa, ennen kuin kulkuväyliä voi alkaa rakentelemaan. Olen kyllä suunnitellut jo kasvien paikkaa. Tuttavan ehdotuksesta tuossa etupihan vasemmassa reunassa voisi olla puu - olisiko se keväällä kauniisti kukkiva koristeomenapuu, vai mikä?? Jos kenellä on kokemusta koristekirsikasta, kertokaa.

Koulun kevätjuhla on kesän alku, ja siitä merkkinä on esimerkiksi arovuokon valkoinen kukinta, koivuangervon ja kukkasipuleiden kukinta - niitä kesän alkamisen merkkejä voisi etupihalle istuttaa. Suunnittelen kasvilaatikkoa etupihaan - kulkuväylät on laitettava paitsi portaiden eteen, niin portaiden molemmin puolin talon nurkkien suuntaan.

 Sain tuttavilta kasveja lisää. Tästä keltavuokosta olen huolissani, toivottavasti se lähtee kasvuun! edellisenä keväänä saamani taimet eivät nousseet tänä keväänä, mutta keltavuokko voi kuulemma nousta pari kevättäkin istutuksen jälkeen, joten odotella kannattaa. Istutin tämän nykyisen nyt erilaiseen paikkaa, mitä aiemman taimen - jospa se siitä vahvistuisi!

















Lemmikit ovat ihania kevään kukkijoita. Edellisessä puutarhassani ne levisivät liiankin paljon - uusia taimia voi huoletta kiskoa pois, sitten kun lemmikit viihtyvät puutarhassa. Kukintoja kannattaa myös katkoa ajoissa, jos ei halua lemmikin siementävän ja leviävän.

Kuunliljat ovat vehreitä puolivarjossa viihtyviä kasveja. Valkoista lehdissään kantavat kuunliljat vaativat valoa vähän enemmän kuin tummat lajikkeet, jotka kasvavat varjossakin.  Mikähän tämän kuunliljan lajikenimi on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti