Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Hedelmäpuiden hankinta jatkui, vaikka en vielä pääse niitä istuttamaan tontille

Kuulin biologituttavaltani, että Vuokko niminen omenapuu olisi erittäin hyvä syömäomenaksi kesällä ja niinpä sen vielä tänään hain itselleni. Ostin samalla myös happamia kirsikoita tekevän kirsikkapuun, josta kuitenkin todettiin esitteessä, että se on happamista kirsikoista makein ja suuria marjoja tekevä. Lisäksi lähti alennusmyynnistä mukaan tyttärelleni lupaama makeita kirsikoita tuottava kirsikkapuu - neuvoin häntä tekemään todella suuren istutuskuopan ja kastelemaan se hyvin ennen istutusta. Kirsikkaa ei paljon kannata leikellä, ettei käy kuten minun upeimmalle kirsikkapuulleni - se kuoli, kun liian varomattomasti ja väärään aikaan leikkasin. Kirsikka on leikattava elo-syyskuussa, mutta välttäisin kyllä kokonaan sen leikkaamista. Ohjeissa luki, että puut tuottavat satoa 3-4 vuoden ikäisinä, joten varoen on puita hoidettava, kun satoa saa muutenkin odottaa pitkään.

Ostamistani puista oli yksi aivan täynnä kirvoja - kiva oli puita sulloa pieneen autoon - viimeistään nyt sekin on pakko imuroida sisältä!

Pari oreganon tainta lähti kaupasta myös mukaani - viime vuonna kasvatin yrttejä niin paljon, että sain niitä kuivattuna ja purkitettuna jakoonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti