Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Alkukesän pihatöitä mökillä

Olemme tuoneet mökkipihaan taimia edellisestä kodista - taimipankki on siis täällä. Istutin siemeniä jo toukokuun alussa lämpiminä päivinä...pikkuisen jo nousee salaatit, persiljat ja herneet. Ihastelen kovasti sitä, että laventelit ovat selvinneet talven yli...taimet ovat kyllä pieniä.

Ensimmäistä kertaa onnistuin saamaan suuren raparperisadon - edellisen kotini pihassa ei raparperit menestyneet.

Tänään vein ulos yrttejä, paprikan, chilejä ja pari tomaatin tainta. Peitin ne vielä harsolla suojatakseni kylmältä ja liialta aurinkolta. Viime vuonna sain paprikoita ja chilejä, kun ne kasvoivat ruukuissa mökin aurinkoisella seinustalla. Yrttejä sain niin paljon itse kasvattamistani taimista, että kuivasin niitä purkkeihinkin talveksi ja vein työpaikan keittiöön käyttöön.

Hortensiat säilyivät talven tytön kellarissa, samoin daaliat ja ruukkuihin istutetut kärhöt- kaikki ne laitoin tänään ulos. Jalohortensiat eivät maahan laitettuna ehdi kunnolla kukkia edes täällä Etelä-Suomessa, mutta ruukussa ne voivat kasvaa kesä kesältä suuremmiksi. Kalliitahan hortensiat ovat kaupasta ostettuna.

Olen ollut usealla kärhöharrastajan luennolla - viime kesänä kuulin Vahlan puutarhassa, että kärhöt juurtuvat ja vahvistuvat, jos niitä kasvattaa vuoden tai pari ensin ruukussa - se kokeilu on nyt menossa.

Lumihiutaleet eivät ohjeista huolimatta menestyneet talven yli lehtikasan alla, yksi muratti sentään selvisi. Tänään ostin uudet lumihiutaleet amppeleihin.

Kaiken tämän lisäksi mies tahtoi tehdä mansikkamaan lapsenlapsille, joten tulipa sekin mökin pihaan - taimia ei vielä ehditty siirtää.

Päivän päätteksi lämpisi sauna ja heitin talviturkin pakastinkylmään jokiveteen. Kiva päivä siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti