Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kevään merkkejä - puutarhuri aloittamassa töitään




Tänä vuonna 2016 olisi päässyt jo viikkoa ennen vappua istuttamaan siemeniä ja taimia, mutta enpä ole ehtinyt! Sain ystävältäni neuvon, että kukkasipuleitakin kannattaa liottaa vedessä yön yli ennen istuttamista, niin juuret avautuvat - tätä en ole koskaan tehnyt, mutta tänä keväänä otin käyttöön tämän neuvon. Vasta nyt vapun aikaan sain muutamia sipuleita maahan kotona, mökillä vielä piha odottaa puutarhuri. Tuo yllä oleva kuva on niin kiva kesän aloitus - lähdimme ostamaan pari pussillista rhodomultaa pioneille ja kuinka kävikään - lähiTokmannissa oli isoja hortensioita ja rhodoja vain 11 € kappale ja aika moni niistä muutti meille. Liikkeen puutarhapuolen vastaava kertoi, että oli kysellyt lisää näitä myyntiin, mutta mistään ei enää tuolla hintaa saanut ja valkoiset rhodot olivat loppuneet ensimmäisenä.

Sain nyt sentään jotain aikaiseksi  - viime syksynä aloittamani kivikäytävä tuli tehtyä tänää ihanan aurinkosiena päivänä loppuun. Reunakivet on tuotu Eestistä ja ne ovat niin painavia, että niitä ei nosteta kuin miesvoimin, joten niiden laittaminen jäi ilman muuta miehen hommaksi. Muutoin naputtelin kivet paikoilleen, alle laitoin kivituhkaa ja kalkkia, koska minulle on sanottu, että ne estäisivät muurahaisten tulemista kivien alle.


Siellä ne ihanat hortensiat ovat jo korissa käytävän päässä! Viime vuotisia hortensioita talvetin tytön talon kellarissa ja osa talvehti mökillä maassa. Hortensiat voi kasvun jälkeen syksyllä siirtää maahan, mutta kokemukseni mukaan ne eivät Etelä-Suomessakaan ehdi kukkia kunnolla maassa kasvaessaan. Parasta olisi talvettaa sisällä, mutta niinkään en saa kaikkia jatkamaan eloaan seuraavana kesänä - pitäisi kai aiemmin huolehtia ne valoon ja kasvuaan aloittamaan sisätiloihin keväällä.



Muutama taimikin lähti mukaan liikkeestä. Tässä kääpiötädyke - luulin ostaneen ikivikko kilkkaa, mutta tulikin kaksi tällaista kukkaa tekevää kasvia, joiden nimen työkaverini selvitti - kiitos siitä!  Voihan kivikkokilkka!!

Olen sentään tilanut taimia ja nyt mietin vielä pionien ja ruusujen hankkimista. Ruusujen kanssa en ole ennen pärjännyt, paitsi ihan köynnösruusu oli edellisessä kodissamme. Ensi viikonloppuna matkustamme Luige'n maatalousnäyttelyyn, jossa on kasvimyyntiä, kotiteläimiä ja lhiruokaa tarjolla - 12 km Tallinnasta - sitä odotan kovasti. Tallinnasta olen jo vuosia ostanut suurimmat ja parhaimmat taimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti